4 Tips voor het rebranden van een website

Leestijd is gemiddeld 3 minuten. 

Een website spreekt uit hoe een bedrijf zaken doet. Dit kan creatief, strak, luxe, rommelig en ga zo maar door zijn. Een website is een uitstraling die een bedrijf of persoon geeft over zichzelf. Ook in 2018 zijn er talloze bedrijven die veel bezig zijn met offline branding. Wat tevens ook heel belangrijk is. In dit artikel geven wij 4 belangrijkste tips voor het rebranden van een website.

Heb een duidelijk doel voor ogen!

Websites worden gecreëerd voor verschillende redenen. Het begrijpen waarom een onderneming een site heeft, is de eerste stap. Het definiëren van een website doeleinden is de beste manier om het bedrijf te presenteren bij jouw toekomstige klanten. Beantwoord vragen als:

  • Waarom heb je een website?
  • Wat is je doel (SMART) voor het rebranden?
  • Wat is jouw waarde propositie?
  • Wat doe je anders dan jouw concurrent?

Deze vragen kunnen misschien niet alle attributen en features dekken, maar ze helpen bij het kritisch kijken naar een site, vanuit branding perspectief.

Investeer in een prachtig en duidelijk logo!

Het is vast niet nieuw voor je wanneer er wordt gezegd dat een logo het eerste is wat men opvalt wanneer ze een site bezoeken. Uiteraard is dat alleen van toepassing bij websites die geïnvesteerd hebben in een logo. Platformen als 99designs of Freelancer kunnen helpen bij het vinden van een goede designer. Het kan zomaar zijn, dat je het niet belangrijk vindt om veel tijd of geld te investeren in een logo. Een goede website zoals Tailor Brands brengt je snel voorbeelden van logo’s die bij jouw bedrijf kunnen passen.

Button,Headers,etc: Let goed op de kleuren van je website!

Verschillende onderzoeken tonen aan dat kleuren bepaalde emoties los maken bij mensen. Bezoekers van je site kunnen diverse acties koppelen aan kleuren die ze zien op bijvoorbeeld een “Call to action” button. Een juiste kleurencombinatie kan helpen bij het creĂ«ren van een gebruiksvriendelijke scheiding van de onderdelen in jouw website. Het kan betekenen dat de waarde propositie van een website goed vertaald kan worden voor de bezoeker.

Gebruik je website DATA goed!

Termen als SEO, SEA zijn termen die een marketeer als geen ander kent. SEO is het zoek optimalisatie proces. Ook wel bekend als hoger komen in Google. SEA is daarentegen een betaalde variant.

Wat heeft dit te maken met rebranding?

Het analyseren van hoe bezoekers organisch (SEO) of betaald (SEA) op een website komen is belangrijk. Het rebranden van een website komt met vragen als:

  • Welke apparaten gebruiken de bezoekers van de website?
  • Welke talen spreken ze?
  • Welke knoppen klikken ze op?
  • Welke pagina bezoeken ze het meest?
  • Waarom converteren mijn doelen niet?

Het beantwoorden van deze vragen geven je inzicht in welke punten belangrijk zijn om meer focus op te leggen. Bijvoorbeeld: een bedrijf heeft een kleding webshop volledig gefocust op het bestelproces vanuit een desktop. Onderzoek vanuit externe bronnen en interne data wijst uit, dat de bezoekers producten voor 70% via mobiele apparaten kopen. Het is voor het converteren van de webshop doelen, dat het bedrijf vanuit de klant gaat denken bij het overwegen van een redesign. Met andere woorden, het bedrijf dient een mobielvriendelijke website te bouwen.

Natuurlijk zijn er nog vele andere manieren om rebranding toe te passen op je site. Vind je dat we een paar cruciale tips hebben gemist?

Laat een reactie achter!